Samenwerking

Mr. Keepi Foundation werkt sinds 2013 samen met Boond.

Boond is een Indiase organisatie die zich bezig houdt met het elektrificeren van het Indiase platteland door zonne-energie voorzieningen te realiseren. Dit doen ze o.a. door micro-grids te plaatsen op het platteland en boeren gratis aan te sluiten. Boeren kunnen via een pre-paid constructie stroom inkopen.

Daarnaast werkt Boond samen met verschillende fundraisers, waaronder Mr. Keepi Foundation, waarvoor ze tegen kostprijs gebieden van zonne-energie voorzien waar het het hardste nodig is. Mr. Keepi Foundation werkt samen met Boond aan twee verschillende projecten: Light for Education en Farm Solar Fund.

Projecten

Solar Home System

Doel van dit programma is om meer gezinnen licht te geven in hun huisjes. Tot nu toe verlichten deze families hun huis met kerosine lampjes. Door over te stappen op zonne-energie wordt de veiligheid inhuis verhoogd (geen brand). Wij bieden de families de mogelijkheid om aanschaf van het systeem in 6 maanden terug te betalen. Dat lukt in 96% van de gevallen. Normaal gesproken krijgen deze famiels geen krediet bij de bank. Door onze inspanning hebben inmiddels 172 gezinnen licht gekregen.

Light for Education

Doel van dit programma is om schoolkinderen te voorzien van een mobiele zonnecel lamp, die gevoed wordt door een zonnecel op school. We hebben inmiddels 25 scholen en 650 kinderen voorzien van een mobiel lampje.

Locaties

De meeste projecten zijn gerealiseerd in de omgeving van Udaipur. Rondom Udaipur zijn grote gebieden waar geen enkele vorm van energievoorziening aanwezig is.

Sinds 2015 is Boond ook actief in Unnao, een kleine stad in de provincie Uttar Pradesh, een van de armste gebieden. Mr. Keepi Foundation heeft hier 5 Light for Education projecten en 20 Solar Home Fund projecten gerealiseerd.

1
2
1

Unnao, Uttar Pradesh

5 scholen

50 gezinnen

2

Udaipur, Rajasthan

20 scholen

200 gezinnen

Bezoek Unnao 2019