Samenwerking

Mr. Keepi Foundation werkt sinds 2013 samen met Boond.

Boond is een Indiase organisatie die zich bezig houdt met het elektrificeren van het Indiase platteland door zonne-energie voorzieningen te realiseren. Dit doen ze o.a. door micro-grids te plaatsen op het platteland en boeren gratis aan te sluiten. Boeren kunnen via een pre-paid constructie stroom inkopen.

Daarnaast werkt Boond samen met verschillende fundraisers, waaronder Mr. Keepi Foundation, waarvoor ze tegen kostprijs gebieden van zonne-energie voorzien waar het het hardste nodig is. Mr. Keepi Foundation werkt samen met Boond aan twee verschillende projecten: Light for Education en Farm Solar Fund.

Projecten

Light for Education

Doel van dit programma is om schoolkinderen te voorzien van een mobiele zonnecel lamp, die gevoed wordt door een zonnecel op school. We hebben tot 2018 al  1000 kinderen voorzien van een mobiel lampje.

Mr. Keepi Foundation gelooft dat goede educatie een van de belangrijkste factoren is voor ontwikkeling. Het Light for Education programma stimuleert de kinderen om na school te studeren en zorgt er in sommige gevallen zelfs voor dat kinderen überhaupt naar school worden gestuurd omdat er anders geen lichtbron is in de avond. Dit is waarom Mr. Keepi Foundation de laatste jaren zich vooral inzet voor dit programma. In 2019 zullen we 15 nieuwe scholen van een zonne-energiesysteem met mobiele LED lampen voorzien.

Solar Home System

Rondom Udaipur zijn enorme gebieden waar boerderijen ver uit elkaar liggen. De overheid heeft dit soort gebieden nog niet voorzien van elektriciteit (of andere nutsvoorzieningen). Doel van dit programma is om meer gezinnen licht te geven in hun huisjes. Tot nu toe verlichten deze families hun huis met kerosine lampjes. Door over te stappen op zonne-energie wordt de veiligheid in huis verhoogd en de lucht stukken schoner. Wij bieden de families de mogelijkheid om aanschaf van het systeem in 6 maanden terug te betalen (wat lukt in 96% van de gevallen). Normaal gesproken krijgen deze families geen krediet bij de bank.

Locaties

De meeste projecten zijn gerealiseerd in de omgeving van Udaipur. Rondom Udaipur zijn grote gebieden waar geen enkele vorm van energievoorziening aanwezig is. Hier is de impact van simpele LED lampjes het grootst.

Sinds 2015 is Boond ook actief in Unnao, een kleine stad in de provincie Uttar Pradesh, een van de armste gebieden van India. Mr. Keepi Foundation heeft hier 5 Light for Education projecten en 20 Solar Home Fund projecten gerealiseerd.

1
2
1

Unnao, Uttar Pradesh

5 scholen (Light for Education)

2

Udaipur, Rajasthan

Circa 35 scholen (Light for Education)

Circa 170 gezinnen (Solar Home Fund)

Bezoek aan Unnao, Uttar Pradesh, 2019